Renovari complete apartamente, garsoniere, case, spatii comerciale, scari de bloc.

Faceți căutări pe acest blog

Pages

vineri, 10 octombrie 2014

Manopera placare rigips (gips - carton) Bucuresti


In locuintele moderne, oamenii au inceput sa caute solutii de imbunatatire a aspectului interior intr-un mod rapid, economic si practic.



Folosirea rigipsului (gips-carton) in amenajarile interioare a devenit extrem de cunoscuta in ultimii ani, datorita numeroaselor avantaje ale acestuia.

Ce esti rigipsul (gips-cartonul) ?
Asa cum ne spune si denumirea, gips-cartonul este o placa confectionata dintr-un strat de gips fixat intre doua straturi de carton. Placile pot fi tratate cu diferite substante care ii sporesc gradul de rezistenta.

„Tencuiala uscata”, asa cum mai este denumit, rigipsul acopera perfect denivelarile peretilor, asigurand un finisaj perfect.

Este unul dintre materialele de constructii nelipsit in amenajarile interioare, utilizat pentru placarea peretilor si tavanelor, reusind sa imbunatateasca aspectul estetic al locuintei. Gips-cartonul este o modalitate excelenta de a face diferite forme si detalii, precum: masti, scafe, arcade, grinzi, rafturi si piese de mobilier.


Placile din rigips se pot aplica pe structura metalica sau prin lipire, in cazul in care peretii si tavanele nu prezinta denivelari.
Pentru a delimita doua zone ale casei, se pot realiza pereti despartitori din rigips; acestia au proprietatea de a izola termic si fonic daca in interiorul lor se folosesc materiale izolatoare, precum vata de sticla sau minerala.

Avantaje placare cu rigips
Comparativ cu zidaria si tencuiala clasica, rigipsul are avantaje si dezavantaje. 
Placile din rigips au un grad de rezistenta ridicat in caz de incendii. Rigipsul este un material ecologic si se monteaza mai rapid comparativ cu ridicarea unui perete din zidarie. In plus, gips-cartonul are o greutate redusa, astfel ca utilizarea lui nu ingreuneaza structura de rezistenta si poate fi usor de folosit. Placile din rigips pot lua diferite forme, astfel ca se pot obtine interioare finisate dupa preferinte. Un alt avantaj il reprezinta calitatea finisajelor obtinute, utilizarea placilor din gips-carton asigura un finisaj perfect.

Cat costa rigipsul?
Costurile sunt extrem de accesibile, atat la achizitionare, cat si la montaj, motiv pentru care rigipsul este din ce in ce mai utilizat in amenajari interioare.

Dezavantaje placare cu rigips
Ca si dezavantaj, se poate mentiona gradul de rezistenta scazut. Din acest motiv, este bine sa se evite agatarea obiectelor grele si voluminoase pe tavane si pereti realizati din rigips. Se recomanda folosirea diblurilor special concepute sau montarea unor sisteme de prindere din metal.
Pentru o izolare fonica mai buna, este bine sa folositi placi mai groase din rigips  si materiale izolante ca vata minerala sau vata de sticla; peretii simpli nu au capacitatea de a izola termic sau fonic.

Manopera pentru montajul rigipsului nu este costisitoare si variaza in functie de tipul de executie: placari pereti pe structura metalica, placari tavane pe structura metalica, montaj rigips prin lipire, montaj pereti despartitori, executie scafe, masti rigips.
Preturile le puteti afla accesand Lista de preturi .


In concluzie, rigipsul reprezinta solutia ieftina, rapida si eficienta de a personaliza aspectul interior al locuintei. Este perfect pentru interioare moderne, reuseste sa mascheze defectele peretilor si ale tavanelor si asigura finisaje de inalta calitate. Cu ajutorul rigipsului, se pot obtine interioare moderne si elegante, cu un design unic si inedit.


Sursa foto: flickr.com.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu